Весић: Улажемо у комфор наших суграђана, парк „Три кључа” по светским стандардима

Нема коментара Share:

19.04.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић, председник Општине Савски венац Милош Видовић и директор ЈКП „Зеленило – Београд” Слободан Станојевић обишли су данас реконструисани парк „Три кључа”, који се простире на 7.500 метара квадратних.

Весић је истакао да реконструисани парк, између улица Кнеза Милоша, Сарајевске, Савске и моста Газела, има различите садржаје. Од теретане на отвореном, кошаркашког терена, простора за кућне љубимце, дела за  релаксацију и одмор, па до игралишта за децу, који је урађен по светским стандардима, навео је заменик градоначелника. 

 – Нови реконструисани парк, са новим пословним зградама у његовом окружењу говори јасно како се Београд развија. Преко пута се гради „Београд на води”, где се на само 500 метара налази још један модеран парк. На тај начин показујемо колико нам је важан комфор наших суграђана. Важно је да се раде булевари, метро и велики инфраструктурни пројекти, али једнако су важни нови паркови, зелене површине и бициклистичке стазе – указао је Весић.

Видовић је истакао да реконструкција парка „Три кључа” 25. локација на Савском венцу, где су изведени инвестициони радови.  

– Општина је у претходних неколико година обновила или изградила десет паркова на Савском венцу – истакао је Видовић и најавио изградњу урбаног џепа у Улици краља Милутина и еко-парка у оквиру Топчидерског парка.

Станојевић је рекао да су сви садржаји из програма ЈКП „Зеленило – Београд” имплементирани у реконструкцију парка „Три кључа”. 

 – Од фитнес до пет зоне, зоне за миран одмор – баке, деке и шахисте, па до зоне за играње деце, од пет па до 12 година – прецизирао је Станoјевић за Беоинфо.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град наставља да субвенционише самозапошљавање

Следећа вест

Весић: Равномеран развој свих делова града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *