Одржана 33. седница Градске изборне комисије

Нема коментара Share:

20.04.2022.
Градска изборна комисија данас је на 33. седници усвојила Инструкцију о начину провере и обележавања прста бирача на поновном гласању на изборима за одборнике Скупштине града Београда 21. априла 2022. године.

Како је појашњено, у циљу законитог спровођења поновног гласања на изборима на бирачком месту број 57 (МЗ „Војвода Путник – 2”) у ГО Звездара Инструкцијом се упућује бирачки одбор, на овом бирачком месту, о начину провере и обележавања прста бирача и то тако што се одређује следеће: да бирачки одбор уручује гласачки листић бирачу за којег је УВ лампом, провером кажипрста леве руке, утврдио да није гласао на другом бирачком месту, као и да кад надлежни члан бирачког одбора заокружи редни број под којим је бирач уписан у извод из бирачког списка и када се бирач потпише, бирачки одбор му обележава кажипрст леве руке, односно други одговарајући прст спрејом.

Наиме, како бирачи којима је на поновном гласању на изборима за народне посланике 16. априла на овом бирачком месту кажипрст десне руке био обележен спрејом, чији су трагови још увек видљиви под УВ лампом, не би били ускраћени да остваре своје бирачко право на изборима 21. априла то је доношење ове Инструкције неопходно за законито спровођење поновног гласања.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић упутио честитку поводом Ускрса

Следећа вест

Град Београд наставља да улаже у клубове за старе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *