Весић: Београд покреће сајт „Отворени Београд” (OpenBelgrade) за сва избеглa лица

Нема коментара Share:

20.04.2022.
Београд покреће сајт „Отворени Београд” за све који су избегли из Украјине и тог дела Европе. Сајт ће бити на енглеском, руском и украјинском језику. Поред сајта у року од две недеље покрећемо апликацију за смарт телефоне, а у Дому омладине биће отворен и шалтер на коме ће радити људи који говор енглески, руски и украјински, најавио је заменик градоначелника Горан Весић.

– Сви који долазе у Србију како из Украјине, тако и из Русије и других земаља тог дела Европе моћи ће преко сајта „Отворени Београд” да добију све информације како да реше статус, како да се пријаве, како да отворе фирму, рачун у банци, како да децу упишу у школу или вртић или реше све друге проблеме са којима се суочавају. Сви који се јаве моћи ће да добију бесплатну правну помоћ уколико им је потребна – изјавио је заменик градоначелника.

Београд је отворен град за све људе који се нађу у невољи. Код нас су сви добродошли без обзира да ли су Украјинци, Руси или припадници неког другог народа, додао је Весић након састанка са представицима Комесаријата за избеглице, Министарства просвете, Привредне коморе Србије, УНИЦЕФ, Београдског центра за људска права.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Ада Хуја постаје урбана парк-шума

Следећа вест

Градоначелник Радојичић са амбасадором Републике Кореје: Настављамо интензивну сарадњу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *