Весић: На данашњи дан пре 27 година почела акција „Бљесак”

Нема коментара Share:

01.05.2022.
На данашњи дан 1995. године почела је злочиначка акција „Бљесак” који су спровеле хрватске војне, паравојне и полицијске формације, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

Како је истакао за само 36 сати хрватске јединице су протерале 150 хиљада Срба из Западне Славоније, а у акцији је убијено и нестало 283 људи, међу којима је у осморо деце. 

–Наравно ни за овај злочин према српском народу нико никада није одговарао, а приликом саме акције међународне снаге су се повукле у своје базе немо посматрајући терор, убијање и протеривање српског народа. Колико је био страшан тај злочин сведоче сцене бомбардовања колона недужних српских цивила који су напуштали своја вековна огњишта– написао је Весић на свом Фејсбук профилу.

Он је подсетио да је Београд и тада био град отвореног срца који је примио све наше сународнике који су избегли пред убијањем и паљењем њихових кућа. 

–Примили смо их као добри домаћини, а многи од њих тада су у Београду започели своје нове животе, овде су одгајали и образовали своју децу, уградивши своје знање, труд и достигнућа у изградњу бољег Београда и Србије–објаснио је Весић.

Он је истакао да из тог разлога и данас када људи напуштају Украјину због рата, Београд опет показује да је град отворен за све. 

–Град који разуме муку оних који напуштају своје домове, без обзира на њихово порекло, веру и нацију.  Поново смо спремни да овим људима пружимо нови дом, верујући да ће и они обогатити Београд својом јединственом културом, традицијом и идејама које доносе у наш град. Јер само тако Београд побеђује –закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Аутобуси „Хигер” одржавају се редовно у овлашћеним сервисима

Следећа вест

Весић честитао Рамазански бајрам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *