Аутобуси „Хигер” одржавају се редовно у овлашћеним сервисима

Нема коментара Share:

02.05.2022.
Поводом информација које су се појавиле у једном од медија, а односе се на одржавање кинеских аутобуса, ГСП „Београд” подсећа да је ово градско предузеће током 2019. године набавило 174 аутобуса кинеског произвођача „Хигер”, са гаранцијом од пет година или 400.000 километара.

У саопштењу ГСП „Београд” се наводи да је, као и код било ког новог возила које се купи, да би се испунили гарантни услови неопходно да се возила одржавају, односно сервисирају у овлашћеним  сервисима.

Такође, уз редовно сервисирање постоје потрошни делови који не подлежу гаранцији од пет година и морају се мењати у овлашћеним  сервисима, како би се задовољили гарантни услови на цело возило. Из свега овога произилази да ГСП „Београд” мора имати Уговор о сервисирању и одржавању возила у гарантном року.

Тачно је да у овим уговорима постоје планиране и замене резервних делова на агрегатима који подлежу гарантним условима, али такве ставке су опционе, односно могуће услуге и активираће се искључиво када произвођач откаже гаранцију на те делове.  Као и код било ког возила, произвођач може да откаже гаранцију на поједине делове или агрегате на возилу, искључиво услед неадекватне употребе од стране корисника. У таквим случајевима морају се купити оригинални делови код овлашћеног сервисера, како би се наставила гаранција, саопштавају из ГСП „Београд”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градска изборна комисија одбила још шест приговара

Следећа вест

Весић: На данашњи дан пре 27 година почела акција „Бљесак”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *