Весић: Завршено асфалтирање друге коловозне траке у Булевару патријарха Павла

Нема коментара Share:

02.05.2022.
Завршено је асфалтирање друге коловозне траке у Булевару патријарха Павла из правца Кошутњака до Пере Велимировића у дужини од око једног километра. Током ове недеље извршићемо саобраћајно обележавање и пустићемо семафоре у рад. Тада ће возачи моћи да користе обе нове траке у булевару, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић.

– У току су радови на баштици за јавни градски превоз у булевару која се налази између две саобраћајне траке а коју ће користити трамваји и аутобуси. То су радови на завршетку  ивичњака баштице, система одводњавања баштице и почетак полагања трамвајских шина у дужини од четири километра (два пута по два километра). Завршетак ове баштице са трамвајским пругом очекује се до краја септембра ове године – истакао је Весић.

Он је нагласио да ће тиме бити завршена друга фаза реконструкције Булевара Патријарха Павла чија вредност износи око 1,3 милијарде динара.

– У међувремену се изводе радови на изградњи треће фазе реконструкције Булевара Патријарха Павла, а то је деоница од скретања за Кошутњак до Моста на Ади односно петље Хиподром. Нова улица ће бити постављена у коридору који је некада коришћен за железничку пругу тако да је потпуно заобиђен Топчидерски парк. Да подсетим, наши претходници у Скупштини града Београда 2011. године објавили су план да траса булевара буде постављена по сред парка што је довело до потписивања петиције од стране неколико хиљада грађана. Ми смо успели потпуно да сачувамо парк – рекао је Весић.

Вредност ових радова износи 2,1 милијарду динара. У току су радови на демонтажи колосека и железничке пруге на Топчидеру.

Како је истакао заменик градоначелника, када сви радови буду завршени, са Моста на Ади према Раковици неће се више скретати лево у уску улицу која је саобраћајна црна тачка поред Топчидерског парка већ ће возила користити нови булевар са четири траке око парка све до раскрснице са улицом Пере Велимировића.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Без воде делови општина Врачар, Палилула, Чукарица и Земун

Следећа вест

Градска изборна комисија одбила још шест приговара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *