Весић немачкој делегацији представио стратегију „Београд 2030”

Нема коментара Share:

04.05.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић угостио је данас у Старом двору делегацију представника немачких фондација и сарадника у Бундестагу и том приликом представио стратегију развоја нашег главног града „Београд 2030”. Догађају су присуствовали заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић, главни урбаниста Марко Стојчић, као и директор Фондације „Конрад Аденауер” Норберт Бекман–Диркес, која је иницирала скуп. Организатор скупа је Друштво за Југоисточну Европу из Немачке. 

Весић је након презентације истакао да је гостима представио планове развоја Београда, наглашавајући да је наш главни град савремен и да заслужује да буде део Европе. 

– Сигуран сам да ћемо спровођењем програма „Београд 2030” доћи до тога да наши људи имају исти комфор живота као и житељи земаља Европске уније. Посебно сам задовољан што су састанку присуствовали млади људи који сарађују са посланицима различитих политичких партија Немачке и који ће засигурно у будућности и сами бити посланици или део управе, како би на време упознали Србију и Београд. Надам се да ћемо у будућности сарађивати са њима и надаље продубљивати односе између две земље, на задовољство два народа. Везује нас велико пријатељство и имамо велику подршку Немачке у привредном, политичком и сваком другом смислу. Осим сарадње државе и привреде важно је и да људи једни друге боље разумеју, а то се посебно односи на младе политичаре – рекао је Весић. 

Једнако је битно, додао је Весић, и да наши млади политичари посете немачке градове и упознају се са њиховим институцијама и културом, како би стекли свој утисак и радили на даљем повезивању народа.  

Извршни директор Друштва за Југоисточну Европу Кристијан Хагеман навео је да је циљ посете нашој земљи упознавање са ситуацијом након избора, као и упознавање са локалним пројектима. Он је изразио велико задовољство предстојећим плановима за развој Београда, посебно у областима саобраћаја и заштите животне средине. 

– Планом који обухвата период од отприлике десет година постигнуће се многи важни циљеви и истовремено решити проблеми, што ће бити од великог значаја за град – навео је Хагеман.  

Норберт Бекман–Диркес је нагласио да је циљ Фондације „Конрад Аденауер” да посредује у спајању свих оних који се интересују за Србију и Београд са представницима у нашој земљи, те да се Горан Весић увек одазива таквом позиву. Најважније је, додао је он, да се до информација дође на аутентичан начин, односно у директном контакту. 

– Утисци ових младих људи врло су позитивни, након што су чули о плановима за развој Београда. Програм „Смарт сити” није само везан за Београд, односно Србију, већ има међународни карактер. Утисак је и да је Београд савремен град, те да ће засигурно ови млади људи доћи поново како би видели његов даљи развој и ефекте планова – истакао је Бекман–Диркес. 

Он је на крају захвалио заменику градоначелника јер увек „стручно и страствено” представља Београд у будућности. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Од почетка године уклоњено 100 дивљих депонија на територији града

Следећа вест

Без воде делови општина Врачар, Палилула, Чукарица и Земун

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *