Весић: Почињемо изградњу нова два моста и градског тунела у Београду

Нема коментара Share:

04.05.2022.
Од седам мостова, колико је планирано да се изгради у Београду до 2030. године, до краја ове или почетком следеће године градићемо два нова моста у нашем граду – Нови Савски мост и Мост код Аде Хује. Нови Савски мост замениће стари и имаће четири саобраћајне траке и две траке за трамваје, дакле укупно шест уместо садашње две. Поред тога, мост ће имати бициклистичке стазе и широке тротоаре, изјавио је Горан Весић, заменик градоначелника Београда гостујући у јутарњем програму ТВ Хепи. 

– Изградња овог моста растеретиће Бранков мост и Газелу. Како би овај мост био веома коришћен, томе ће допринети изградња градског тунела, првог у нашем граду после 52 године, који ће почињати код Економског факултета, испод Ломине улице, а завршавати се у Булевару деспота Стефана, скоро код Панчевачког моста – рекао је Весић. 

Он је додао да ће изградња овог тунела смањити саобраћај у центру града за око 12 одсто и битно утицати на смањење загађења. 

– Истовремено нас чекају радови са новобеоградске стране, односно проширење Земунског пута у улицу са четири траке и изградња три кружна тока на свим раскрсницама око ТЦ „Ушће” – рекао је Весић.

Весић је рекао да очекује потписивање уговора за изградњу још једног моста на Дунаву код Аде Хује.

– Када тај мост буде завршен, он ће бити део наше унутрашње обилазнице која булеварима са четири траке повезује Мост на Ади и Мост код Аде Хује, а омогућиће да се коначно реконструише Панчевачки мост – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Горан Весић састао се са делегацијом Европске уније

Следећа вест

Весић: Од почетка године уклоњено 100 дивљих депонија на територији града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *