Горан Весић састао се са делегацијом Европске уније

Нема коментара Share:

05.05.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић разговарао је данас са амбасадором и шефом делегације Европске уније у Србији Емануелом Жиофреом.

На састанку је било речи о отварању инфо центра „Open Belgrade”, као и о инфо пулту који ће бити постављен у Дому омладине, будући да Европска унија подржава Србију у управљању миграцијама и највећи је донатор Републике Србије на овом пољу.

Наиме, инфо центар „Open Belgrade” радиће преко веб-сајта, апликације за ИОС и андроид уређаје, као и инфо пулта постављеног у Дому омладине, на којем ће странцима свакодневно бити на располагању волонтери Града Београда у периоду од 10 до 18 часова.

Амбасадор Жиофре је поздравио ову иницијативу и подршку украјинским избеглицама у Србији, како би се осећали добродошло у земљи после свих траума и тешкоћа које су доживели.

Поред пројекта „Open Belgradе”, Весић је са делегацијом разговарао и о другим пројектима на којима су Европска унија и Град Београд сарађивали. 

– У сарадњи са Европском унијом имали смо пројекат „Саградимо дом заједно”, у којем је преко 1.000 чланова ромске заједнице добило смештај достојан човека.Ту је и пројекат енергетске ефикасности за четири велике јавне зграде на територији Београда, међу којима су Хитна помоћ и Студентска поликлиника. Припрема се и грант Европске комисије за постројења за прераду отпадних вода и канализационог система на левој обали Дунава, а разговарали смо и о студији изводљивости за сепарацију отпада на територији Београда, што је наш следећи задатак после завршетка затварања депоније Винча – истакао је Весић.

На састанку је било речи и о могућностима сарадње и у другим областима, а пре свега културе.

Горан Весић је Амбасадору Жиофреу честитао Дан Европе, и нагласио да је то наш заједнички празник и да му је захвалан за све што чини како би Србија постала члан Европске уније, где јој је и иначе место.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Место у београдским вртићима за сву децу

Следећа вест

Весић: Почињемо изградњу нова два моста и градског тунела у Београду

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *