Весић: Место у београдским вртићима за сву децу

Нема коментара Share:

05.05.2022.
Београд ће ове године скоро сигурно бити без листе чекања за децу у вртићима, а пре само десет година, 2012. године, на место је чекало скоро 17 хиљада малишана. Ово је велика победа Београда, рекао је заменик градоначелника Горан Весић гостујући у јутарњем програму РТВ Пинк.

– На конкурс за упис деце у београдске предшколске установе пристигло је око 14.500 пријава на понуђених 13.955 слободних места. Како један број родитеља више пута пријављује децу, а како смо у међувремену отворили нови вртић на Чукарици, док се вртићи на Бежанијској коси и Земуну завршавају, јасно је да смо близу циља да немамо листе чекања за децу у београдским вртићима –  рекао је Весић.

Он је рекао да данас у предшколским установама у Београду има 35 хиљада малишана више него 2012. године.

– Када је реч о градњи вртића, пре само пет година Град је на конкурсу нудио око седам хиљада слободних места, а ове године готово 14 хиљада места. У Београду живи око 106.000 деце од којих око 80.000 иде у вртиће, што је 75 одсто обухвата целокупне популације узраста од једне до шест година – истакао је Весић.

Заменик градоначелника подсетио је да је Град Београд потписао уговоре о пројектовању и изградњи девет нових вртића који се налазе на Миљаковцу 3, Блоку 8а, Блоку 62, насељу Браће Јерковић, насељу Мирјево, у селу Степојевац, у Борчи, у Сремчици и у Младеновцу. Такође је подсетио да је последње две године Град изградио пет вртића који се налазе на Чукарици, у Обреновцу, на Врачару, у Сурчину, Раковици.

– Никада у модерној историји Београда, од како у нашем граду постоји организована брига за предшколску децу, није за тако кратак период изграђено или се гради чак 14 вртића – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић са челницима општина Љубиње и Берковићи

Следећа вест

Горан Весић састао се са делегацијом Европске уније

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *