Градски симболи у црвеној боји поводом Светског дана Црвеног крста и Црвеног полумесеца

Нема коментара Share:

06.05.2022.
Међународни комитет Црвеног крста и Црвени крст Србије, уз подршку Града Београда, обележавају 8. мај, Светски дан Црвеног крста и Црвеног полумесеца, саопштило је ЈКП „Јавно осветљење”.

Традиционално, на дан рођења Анри Динана, идејног творца и једног од оснивача Црвеног крста и Црвеног полумесеца и првог добитника Нобелове награде за мир, обележава се дан највеће светске међународне хуманитарне организације. Почивајући на принципима хуманости, непристрасности, неутралности, независности, добровољности, јединству и универзалности, усвојене су Женевске конвенције, којима се гарантује заштита рањених и болесних војника и бродоломника, санитетског особља, и најзначајније, пружа заштита цивилима приликом оружаних сукоба на окупираним територијама.

Застава Међународне федерације друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца ће бити мотив за колоризацију изабраних објеката који имају могућност промене боје инсталације јавног декоративног осветљења, па ће тако током вечери 7. маја Палата Албанија, Мост на Ади и Бранков мост бити у црвеној боји, за шта ће се постарати екипе ЈКП „Јавно осветљење”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Национални дан добровољних давалаца крви

Следећа вест

Без воде делови општина Чукарица, Звездара, Нови Београд и Гроцка

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *