Покретна канцеларија Горана Весића са грађанима лазаревачког насеља Шушњар

Нема коментара Share:

08.05.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић обишао је данас својом покретном канцеларијом лазаревачко насеље Шушњар, где је обишао радове на изградњи канализационе мреже, а потом разговарао са грађанима о свим проблемима са којима се суочавају.

Весић је истакао да је ово насеље приградско, али полако почиње да се „прикључује” централним деловима Лазаревца.

– У разговору са грађанима ове месне заједнице договорили смо и уређење фасаде на Дому културе који је реновирала општина, као и уређење једног малог трга и дечјег игралишта. Тако ће Шушњар, али и Лазаревац и Београд постати још боље место за живот. Нажалост, иако је 21. век, још увек причамо о изградњи канализације и водовода, али то је једноставно ситуација у којој живимо. Становници месне заједнице Шушњар ће добити канализациону мрежу, као што је случај и са осталим деловима општине Лазаревац. Кроз пројекат „Чиста Србија”, који Град Београд спроводи са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, само у Лазаревцу се гради више од 100 километара канализационе мреже – рекао је Весић.

Према његовим речима, граде се и две фабрике за прераду отпадних вода, једна у Лазаревцу, друга у Великим Црљенима, па ће на тај начин бити решен један од највећих проблема ове општине.

– На потезу на којем се тренутно налазимо канализацију ће добити око 300 кућа. Овде ће канализациона мрежа бити гравитациона, будући да постоји природни пад, а тамо где то не буде могуће биће потисна канализациона мрежа. Наравно, у сваком насељу постоје и додатни проблеми, па тако овде од грађана чујем да неке куће које су грађене после пројекта нису обухваћене, да је потребно урадити још неки пут, дечје игралиште или нешто друго. Ништа од тога није спорно, али хајде да решавамо проблем по проблем и да се прво бавимо највећим инфраструктурним пројектима, што канализација свакако јесте. Држава сада финансијски добро стоји и може да се посвети оваквим пројектима. Нико није веровао када је председник Вучић најавио улагање од 3,5 милијарди евра у канализационе мреже широм Србије, а ево данас овде у насељу Шушњар видимо да се управо то дешава. Као што тренутно радимо у Лазаревцу, тако ће бити и у Обреновцу, Младеновцу, Сопоту, Гроцкој и свим другим деловима града у којима канализациона мрежа и даље није комплетно изграђена – закључио је Весић.

Председник општине Лазаревац Бојан Стевић је рекао да ће кроз пројекат „Чиста Србија” бити обухваћена изградња канализационе мреже у осам лазаревачких месних заједница.

– Осим свега наведеног, за заштиту животне средине јако је битно и затварање отвореног колектора у близини реке Лукавице, која пролази кроз централни део општине. По завршетку радова на изградњи канализације биће урађено асфалтирање путева куда је мрежа прошла. У оближњој месној заједници Бранко Радичевић се такође ради канализација, као и у месној заједници Момчило Павловић. То је веома важна и велика инвестиција коју општина самостално никада не би могла да реализује – рекао је Стевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Симболи Београда у бојама ЕУ

Следећа вест

Положени венци на спомен-обележје испред некадашње кинеске амбасаде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *