„Дадов” у свој репертоар поново увршћује култну представу „Избирачица”

Нема коментара Share:

10.05.2022.
Омладинско позориште „Дадов” у свом репертоару имаће поново култну представу „Избирачица”, урађену по тексту комедије Косте Трифковића. Како је подсетио Владимир Мијовић, директор ове установе културе, овом представом, у режији Небојше Комадине, 1965. године на Светском фестивалу аматерских позоришта у Монте Карлу „Дадов” је освојио прво место у конкуренцији позоришта из 21 земље света.

– Један од највећих позоришних уметника прошлог века, оснивач чувеног француског националног театра, Жан Вилар назвао је ову представу „енциклопедијом позоришта”, додајући да „трупу са Врачара красе ред, укус, префињеност и таленат”. „Дадов” ће поново поставити ову култну комедију на свој репертоар 27. децембра 2022. године на Дан Дадова, када ће уједно и свечано бити отворена нова зграда. Тада ће бити одржана премијера новог читања „Избирачице” у режији нашег професора Даријана Михајловића – рекао је Мијовић за Беоинфо.

Подсетимо, тренутно су у року радови на реконструкцији спољашњег и унутрашњег дела и доградња овог објекта, које финансира Град Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у фудбалу за млађе пионире на Ади Циганлији

Следећа вест

„Бувљак” у недељу не ради због маратона

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *