Почињу акције сузбијања одраслих комараца

Нема коментара Share:

10.05.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” поред свакодневних ларвицидних третмана који се спроводе од средине марта, сутра, 11. маја, у термину од 18 до 24 часа почиње сузбијање одраслих комараца акцијама са земље и воде, саопштили су из овог предузећа.

С обзиром на то да су се стекли повољни временски услови за развој одраслих комараца, што резултати мониторинга и показују, ЈКП „Градска чистоћа” почиње акције сузбијања како би се благовремено утицало на смањење бројности ових инсеката. Планиране акције спроводиће се са пет теренских возила која ће радити сузбијање са земље и једним чамцем који ће деловати на воденим површинама Београда. Третманом ће бити обухваћени локалитети: Винча и Ритопек уз Дунав, Гроцка и Брестовик уз Дунав, Велико село, Сланци, Ада Хуја, Вишњичка бања, Звездарска шума, Бањичка шума, Шумице и Ада Хуја.

Термалним замагљивањем главних жаришта и станишта комараца, у продуженом контакту средства за сузбијање комараца са овим инсектима омогућава се ефикаснија контрола њихове бројности. Препарат који се користи за термално замагљивање регистрован је од стране Министарстава за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа.

Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Грађани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатан број телефона 0800-000807 или путем електронске поште на имејл-адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд чува сећање на жртве Холокауста

Следећа вест

Обележен Национални дан добровољних давалаца крви на Земунском кеју

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *