Сузбијање одраслих форми комараца

Нема коментара Share:

11.05.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине ЈКП „Градска чистоћа”, које је јуче почело са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца, третман ових инсеката наставља и сутра, 12. маја, у вечерњим часовима. У термину од 18 до 24 часа акцијама са земље и воде третираће се следећи локалитети: Ада Циганлија, Макиш, Кошутњак, Топчидер, Хајд парк, насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Савски насип од Прогара ка Јакову, Парк пријатељства, Парк Ушће до Моста Газела и потез од Умке ка Ади.

Термалним замагљивањем главних жаришта и станишта комараца, у продуженом контакту средства за сузбијање комараца са овим инсектима омогућава се ефикаснијa контрола њихове бројности. Препарат који се користи за термално замагљивање регистровало је Министарство за заштиту животне средине и уписан је у Привремену листу биоцидних производа.  

Апелује се на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000807 или путем електронске поште на имејл-адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Фото: „Градска чистоћа”

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Све спремно за 35. Београдски маратон

Следећа вест

Отворен Осми фестивал међугенерацијске сарадње и солидарности

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *