Обележен Међународни дан медицинских сестара у предшколским установама

Нема коментара Share:

12.05.2022.
Секретар за образовање и дечју заштиту Града Београда Славко Гак и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовали су Свечаној академији поводом обележавања 25 година постојања Савеза удружења медицинских сестара Србије, чији је један од оснивача регионално Удружење Београд.

Они су, са подсекретаром Игором Раичевићем и представницима Секретаријата и Mинистарства просвете, као и директорима предшколских установа и другим званицама, добитници овогодишњих признања за подршку раду медицинских сестара запослених у вртићима, које важан јубилеј прослављају данас, на Међународни дан медицинских сестара.

– Бескрајно вам хвала на труду, професионалности, пожртвованости и напорима које улажете у један од најважнијих сектора за функционисање сваког града. У нашем сектору ништа није важније од безбедности деце, а ви сте ту заједно са васпитачима на првој линији – истакао је Гак у обраћању здравственим радницима на свечаној академији поводом прославе јубилеја.

Славко Гак је подсетио да су медицинске сестре из предшколских установа током пандемије имале изузетно важну улогу у заштити здравља малишана, али и шире.

– Претходне две године су биле посебно захтевне и напорне, а наше сестре су биле и у ковид болницама и показале шта значи бити професионалац и колико је њихова професија круцијална – рекао је Гак.

Према његовим речима задатак Секретаријата за образовање и дечју заштиту је да настави да унапређује систем и обезбеди добре услове за рад запослених како би сви заједно одржали овако важан сектор достојним поштовања.

Министар Ружић истакао је важност сектора за свеукупан васпитно-образовни рад.

– Министарство просвете Србије наставиће да пружа снажну подршку нашим здравственим радницима запосленим у предшколским установама – напоменуо је Ружић.

Од укупно око 5.000 медицинских сестара-васпитача и сестара на превентиви запослених у вртићима у целој Србији готово половина ради у Београду.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив добровољним даваоцима да дају крв

Следећа вест

Мобилна експозитура „Поштанске штедионице” у петак и суботу на пијаци „Бувљак”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *