Европска недеља јавног здравља у понедељак на Тргу републике

Нема коментара Share:

13.05.2022.
Европска недеља јавног здравља обележиће се у понедељак, 16. маја, на Тргу републике код фонтане близу Кнез Михаилове улице, под мотом „Твоје здравље зависи од тебе!”, саопштавају из Црвеног крста Београда.

Поред ове манифестације у просторијама Црвеног крста Београда (Симина 19/трећи спрат) од 15.30 до 16.30 одржаће се предавање „Мере оживљавања – шта је ново” за студенте медицине и волонтере у првој помоћи. Предавач ће бити др Ади Хаџибеговић, специјалиста анестезиологије, реаниматологије и интензивне терапије.

У периоду од 16. до 20. маја у европским земљама ће се обележити, четврту годину заредом, Европска недеља јавног здравља под слоганом „Здравље током читавог живота”. Овогодишњи слоган указује на значај очувања и унапређења здравља од најранијих дана. Иницијатор обележавања је Европско удружење за јавно здравље, уз подршку Канцеларије за Европу Светске здравствене организације. Црвени крст Београд се на позив Градског завода за јавно здравље Београд придружује обележавању Европске недеље јавног здравља организовањем здравствено промотивних активности у заједници.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

ГИК: Усвојена решења о додели одборничких мандата

Следећа вест

Без воде делови општина Вождовац, Раковица, Палилула и Звездара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *