Градоначелник Радојичић: Све је спремно за 35. Београдски маратон

Нема коментара Share:

13.05.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић изјавио је данас да је све спремно за 35. Београдски маратон који се ове године организује у недељу, 15. маја, под слоганом „Пријатељство на дуге стазе”.

– Јубиларни 35. Београдски маратон и полумаратон постали су бренд у свету, уз поруку да је изузетно важан здрав живот и свакодневна физичка активност. Београд је традиционално добар домаћин светским такмичењима, а Београдски маратон је увод у највеће догађаје који нас очекују у току године, јер већ 19. маја имамо велики спектакл као што је Фајнал фор – рекао је Радојичић.

Градоначелник је истакао да ће после две године паузе поново бити одржана најмасовнија „Трка задовољства”, као и трке полумаратона и маратона, уз низ пратећих садржаја.

– Радујем се што ће ове године учествовати око 6.700 такмичара, од којих ће 6.000 учествовати на индивидуалним тркама у полумаратону и маратону, као и рекордних 700 учесника у штафетној трци на 21 километар. Позивам све суграђане да се прикључе „Трци задовољства” 15. маја од 8 часова, на већ добро познатим трасама нашег града – закључио је градоначелник.    

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Јавни позиви за помоћ при куповини сеоских кућа и набавку грађевинског материјала интерно расељеним лицима

Следећа вест

Градоначелник Радојичић потписао трилатерални уговор за модернизацију топлане „Церак”

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.