Јавни позиви за помоћ при куповини сеоских кућа и набавку грађевинског материјала интерно расељеним лицима

Нема коментара Share:

13.05.2022.
Јавни позив за избор корисника за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву кроз доделу помоћи за куповину сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање и доделу помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање, а која имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији града Београда, објављен је данас, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту. 

– Град Београд, Секретаријат за социјалну заштиту у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције реализује куповину најмање пет сеоских кућа са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање и додатну помоћ намењену за грађевински материјал за поправку или адаптацију предметне непокретности. Вредност помоћи која се додељује по породичном домаћинству је 1.700.000 динара и то 1.500.000 динара намењено је за откуп сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање, а 200.000 динара за доделу помоћи у грађевинском и другом материјалу и опреми за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом, односно одговарајуће непокретности за становање, све у циљу стварања и побољшања њихових услова становања. Рок за пријаву на јавни позив за доделу наведене помоћи је 30. јун 2022. године – рекла је за Беоинфо Наташа Станисављевић.

Такође, данас је објављен и јавни позив за избор корисника помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву доделом помоћи намењене за набавку грађевинског материјала и опреме за завршетак или адаптацију стамбеног објекта. Помоћ је бесповратна и одобрава се за куповину најмање пет пакета грађевинског материјала и опреме неопходне за обезбеђивање и побољшање основних услова становања, при чему максимална вредност једног пакета грађевинског материјала, износи 700.000 динара, а минимална вредност једног пакета грађевинског материјала износи 184.000 динара по породичном домаћинству. Рок за пријаву на јавни позив за доделу наведене помоћи је 30. јун 2022. године. 

Оба позива се односе на помоћ интерно расељеним лицима док су у расељеништву, која имају пријављено боравиште/пребивалиште на територији града Београда најмање годину дана пре објаве јавног позива, а немају решено стамбено питање. Све информације у вези објављених јавних позива се могу добити на контакт бројеве телефона: 011/3344-625, 011/3309-750 и 011/3309-303.

Град у сарадњи са релевантним републичким и међународним институцијама континуирано спроводи програме за стамбено збрињавање избеглих и интерно расељених породица са Косова и Метохије. У циљу унапређења положаја и квалитета живота грађана града Београда, Секретаријат за социјалну заштиту ће и даље наставити расписивањем јавних конкурса да пружа помоћ и подршку онима која је то најпотребније, закључила је секретарка.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Недељa здравља уста и зубa на Вождовцу

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Све је спремно за 35. Београдски маратон

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *