Потписани уговори са 33 привредна субјекта, за подстицај предузетништва 30 милиона динара

Нема коментара Share:

17.05.2022.
Градски секретар за привреду Милинко Величковић потписао је данас уговоре са корисницима средстава за подршку развоја предузетништва на територији Београда за 2022. годину. Према његовим речима, за подршку развоја сектора микро и малих предузећа и предузетника ове године Секретаријат за привреду определио је тридесет милиона динара, на основу завршеног јавног конкурса.

– Средства су намењена за куповину основних средстава, машина и опреме, која по кориснику износе до милион динара. На тај начин подржана су 33 привредна субјекта, од чега је 19 из услужних, а 14 из производних делатности. У власништву мушкараца су 22 привредна субјекта, а у власништву жена десет, док је једно власништво мешовито. Жеља нам је афирмишемо и подржимо развој женског предузетништва и родну равноправност, а да доделом средстава за куповину машина и опреме подстичемо унапређење пословног процеса, увођење нових или побољшање постојећих пословних и производних линија, као и отварање могућности за модернизацију производних процеса. Циљ конкурса је очување радних места и стварање услова за отварање нових. Захваљујући овој мери Секретаријата за привреду Града Београда запослиће се минимум 33 незапослена лица са евиденције Националне службе за запошљавање – рекао је Величковић у изјави за Беоинфо.

На јавни конкурс, који је трајао од 1. до 15. марта, пријавило се више од сто привредних субјеката, што указује на потребу за још већим опредељеним буџетом за ове намене.

Градски секретар, честитао је свим корисницима, напомињући да Секретаријат за привреду Града Београда већ дуги низ година спроводи многе мере и активности у циљу подстицања запошљавања и подршке развоја микро, малих, средњих предузећа и предузетника.

Ове године опредељена су средства у већем износу него претходне, а Град Београд ће настојати да из године у годину издваја све већа средства за подршку развоја привреде града Београда. Градски секретар позвао је све присутне да наставе да прате конкурсе Секретаријата за привреду.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Промоција монографије „Београдска тврђава од војног утврђења до споменика културе”

Следећа вест

Обележена 105. годишњица смрти војводе Радомира Путника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *