Расписан конкурс за ученичке и студентске стипендије, више новца за најбоље ђаке и студенте

Нема коментара Share:

17.05.2022.
Конкурс за доделу стипендија Града Београда најбољим ученицима средњих школа и студентима високошколских установа расписан је данас, а рок за достављање пријава је 15 дана од објављивања конкурса, рекао је Славко Гак, градски секретар за образовање и дечју заштиту.

– Настављамо са подстицајима ученицима и студентима који су то заслужили својим постигнутим резултатима и знамо колико им значи подршка у образовању. Доделићемо 146 стипендија укупне вредности око 21 милион динара, али је посебно важно што су ове године стипендије повећане – рекао је Гак.

Како је објаснио, ученици добитници стипендије ће уместо досадашњих 10 хиљада динара месечно добијати 12 хиљада, док су студентске стипендије са 12 хиљада повећане на 15 хиљада динара месечно.

– Ове године се за ђаке као критеријум враћа успех на такмичењима и освојене дипломе осим постигнутог успеха током школовања, јер је прошле године за ученике као критеријум разматран социјално-економски статус породице, услед неодржавања такмичења због епидемије вируса корона. Након завршетка конкурса доделиће се 35 стипендија ученицима средњих школа (30 стипендија ученицима гимназија и средњих стручних школа, пет стипендија ученицима уметничких школа) и 111 стипендија студентима високошколских установа(59 стипендија студентима природно-математичког усмерења, 39 стипендија студентима друштвено-хуманистичког усмерења и 13 стипендија студентима уметничког усмерења) – закључио је Гак.

Детаљи конкурса, начин и адреса за слање пријава објављени су на сајту Града Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд уплатио новац изборним листама из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање

Следећа вест

Радојичић: Београд је центар „зеленог развоја” Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *