Весић: Град Београд уплатио новац изборним листама из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање

Нема коментара Share:

17.05.2022.
Град Београд уплатио је данас 60.221.610 динара изборним листама које су учествовале на изборима за Скупштину града Београда који су одржани 3. априла а освојиле су више од један одсто гласова, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Висина средстава из јавних извора за покриће трошкова изборне кампање која добије свака изборна листа опредељују се према броју гласова освојеним на изборима.

– Изборној листи „Александар Вучић – Заједно можемо све” која је освојила 48 одборничких места уплаћено је 18.650.450,13 динара, изборној листи „Владета Јанковић – Уједињени за победу Београда” коју ће представљати 26 одборника уплаћено је 11.022.379,53 динара док је изборној листи „Морамо – за добар град” која је добила 13 одборника пребачено 6.514.883,26 динара. Изборна листа „Ивица Дачић – премијер Србије, Тома Фила – градоначелник Београда” која је добила осам одборничких места уплаћено је 4.782.230,85 динара, изборна листа „Милош Јовановић – Нада за Београд” коју ће у будућем градском парламенту представљати седам одборника добила је 4.434.500,37 динара док су изборне листе „Милица Ђурђевић Стаменковски – српска странка Заветници” и „Бошко Обрадовић – српски покрет ДВЕРИ- ПОКС- Милош Парандиловић-Патриотски блок за обнову краљевине Србије” које су освојиле по четири мандата добиле уплате од по 3.394.308,93 динара – рекао је Весић.

Он је истакао да су уплате из буџета града Београда добиле и оне изборне листе које нису прешле цензус од три одсто гласова за улазак у Скупштину града Београда а освојиле су више од један одсто гласова односно 0,2 одсто гласова ако су изборне листе националних мањина. Изборним листама „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка”, „Душко Вујошевић-Борис Тадић-Ајмо људи”, „Војин Биљић-СУВЕРЕНИСТИ-Саша Радуловић-Милан Стаматовић-др Јована Стојковић” и „Руски мањински савез за Београд – АЛЕКСАНДАР БУХАНАЦ” уплаћено је по 2.007.387,00 динара.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Донација Дома омладине Школи за ученике оштећеног слуха „Вељко Рамадановић”

Следећа вест

Расписан конкурс за ученичке и студентске стипендије, више новца за најбоље ђаке и студенте

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *