Никодијевић: Поносни смо, време је за два српска клуба у Евролиги

Нема коментара Share:

20.05.2022.
Поносни смо на слику коју смо послали у свет током првог дана Фајнал фора кошаркашке Евролиге у Београду, а уверен сам да нас сутра чека још већи спектакл, изјавио је председник Скупштине града Никола Никодијевић за Танјуг.

– Када смо се кандидовали за Фајнал фор желели смо слику каква је јуче била у Штарк арени. Сјајна, спектакуларна атмосфера и навијачи четири клуба на једном месту. Љубитељи кошарке уживали су јуче у врхунским мечевима и верујем да ће тако бити и сутра, када се игра меч за треће место и борба за трофеј. Организација Фајнал фора је на највишем нивоу и није забележен ниједан инцидент – рекао је Никодијевић.

Како је навео, сви који су јуче били у Арени или гледали пренос могли су да уживају.

– Сви су презадовољни, од челних људи клубова до Евролиге. Сигуран сам да ће сви гости нашег града понети сјајне утиске из Београда – истакао је Никодијевић.

За сутра је у Београд најављен долазак великог броја навијача Ефеса из Истанбула, али и Реала из Мадрида.

– Очекивали смо да ће после полуфинала доћи до већег интересовања навијача финалиста. Ефес има ватрену публику и сигуран сам да ће велики број навијача турског клуба допутовати у наш град како би бодрили Ефес у финалу. Будући да су све карте продате, навијачи који не буду могли да уђу у дворану моћи ће да прате утакмице на Савском тргу, где је организован пренос и тако ће добити прилику да буду део спектакла. Познати смо као веома добри домаћини, видели смо јуче сјајну атмосферу на Калемегдану и у Кнез Михаиловој улици, као и у другим деловима града где су навијачи Олимпијакоса и Ефеса заједно пратили пренос из Арене – констатовао је Никодијевић.

Он је рекао да је након 2018. године, када је Београд први пут организовао финални турнир Евролиге, Град увидео бројне бенефите, те да је донета одлука о поновној кандидатури.

– Нисмо очекивали да ћемо после само четири године поново добити прилику да организујемо Фајнал фор, али је одустајање Берлина било кључно. Берлину желимо да добије организацију финалног турнира Евролиге, а сигуран сам да ово није било последњи пут да је Београд домаћин најбољим европским клубовима у борби за титулу шампиона – нагласио је Никодијевић.

Он је истакао да је свима јасно да Србија као земља кошарке заслужује два клуба у елитном такмичењу.

– Воде се разговори, у Евролиги се очекују промене, те се надамо да ће од следеће сезоне наши највећи клубови, Црвена звезда и Партизан, наступати у Евролиги. Мало је градова у Европи који имају два клуба у Евролиги, као и сјајну атмосферу по којој су познати навијачи Звезде и Партизана – закључио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Тело Матеја Периша испраћено из Цркве Светог Антуна

Следећа вест

Измене траса линија јавног превоза

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *