Тело Матеја Периша испраћено из Цркве Светог Антуна

Нема коментара Share:

20.05.2022.
Тело трагично страдалог Сплићанина Матеја Периша данас је, након свете службе у Цркви Светог Антуна Падованског, испраћено из Београда. Испраћај је предводио београдски надбискуп Станислав Хочевар, који је претходно служио мису за Матеја.

Патријарх Српске православне цркве Порфирије, заменик градоначелника Београда Горан Весић и више десетина грађана одали су почаст преминулом Матеји и изјавили саучешће његовом оцу Ненаду Перишу.

Весић је рекао да је Београд у овим тешким тренуцима показао солидарност и велико срце, те навео да смо се сви надали да ће се све ово некако другачије завршити.

– Венац Града Београда који сам донео на испраћај кренуо је са Матејом за Сплит да га испрати на вечни починак. Захвалио сам оцу Ненаду што је узео венац, стегао сам му руку и рекао извините и жао ми је што се вашем сину ово догодило у нашем граду. Хвала Вам за то што лепо говорите о Београду, али срце ми се цепа јер сам вашу породицу упознао овако тужним поводом – поручио је Весић.

Присутнима се обратио и надбискуп Хочевар који је истакао да су желели да се достојанствено опросте од Матеја Периша и да му је драго што су се Београђани придружили томе.

Патријарх Порфирије истакао је да смо се сви, без обзира на нацију и вероисповест, молили за Матеја.

Матејев отац Ненад Периш захвалио је свим верницима који су се молили за Матеја, СПЦ и Београдској надбискупији за одржану мису.

Посмртни остаци Матеја Периша биће сахрањени у Сплиту.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Посађена стабла у Парку пријатељства као успомена на финале Евролиге

Следећа вест

Никодијевић: Поносни смо, време је за два српска клуба у Евролиги

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *