Весић: Посађена стабла у Парку пријатељства као успомена на финале Евролиге

Нема коментара Share:

20.05.2022.
Заменик градоначелника Београда Горан Весић и директорка за одрживост и развој Евролиге Абигејл Мартин посадили су данас у Парку пријатељства у Новом Београду стабла липе и јавора као успомену на финални турнир Евролиге који се одржава београдској Штарк арени.

Весић је указао на симболику Парка пријатељства који је настао 1961. године поводом одржавања прве конференције Покрета несврстаних и у којем значајне личности и државници саде стабла као подсећање на пријатељство између нашег и других народа.

– У Београду се ових дана по други пут одржава финале турнира Евролиге, ми смо веома поносни на то и јуче се видело да смо добри домаћини. Имао сам ту част да заједно с представницима Евролиге, у част одржавања завршног турнира, посадим шест стабала која ће трајно подсећати на те догађаје који су се у Београду одиграли 2018. и 2022. године. Нема много градова у Европи који су два пута и на овај начин организовали завршни турнир и ми заправо тиме показујемо да смо земља и град у који могу сви да дођу и где могу да се догађају сва спортска такмичења. Тиме промовишемо како спорт тако и наш град и нашу земљу. Захвалан сам представницима Евролиге на указаном поверењу, а ова стабла ће бити трајан споменик на оно што смо заједнички урадили и како смо славили кошарку и спорт у Београду – рекао је Горан Весић.

Директорка за одрживост и развој Евролиге Абигејл Мартин је захвалила на гостопримству које је Евролиги указано по други пут у Београду и исказала задовољство што је чином садње стабала остављен траг на та догађања.

– Желимо на овај начин и да укажемо на значај борбе за нашу планету и климу. Уз нашу кампању и ону коју ви спроводите у граду, као и уз напоре за рециклажом свега што користимо током финала Евролиге правимо праве кораке и уз пријатељство желимо да дамо свој допринос одрживости на нашој планети. То је пут који ћемо пратити и у будућности, а уколико се поново вратимо у Београд можете бити сигурни да ћемо свакако посадити још неко стабло – казала је Абигејл Мартин.

Овом догађају су присуствовали и представници Секретаријата за заштиту животне средине, представници Евролиге и ЈКП „Зеленило – Београд”, а укупно су засађена четири стабла липе и два стабла јавора.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи у понедељак

Следећа вест

Тело Матеја Периша испраћено из Цркве Светог Антуна

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *