Секретаријат за пољопривреду на овогодишњем Новосадском сајму

Нема коментара Share:

21.05.2022.
На 89. Међународном пољопривредном сајму, који је данас у Новом Саду отворио председник Републике Србије Александар Вучић, свој штанд представио је и Секретаријат за пољопривреду Града Београда.

Секретар Саво Павичић је присутне упознао са плановима и резултатима рада у 2022. години.   

– Ова међународна манифестација је прилика да на нашем штанду упознамо пољопривредне произвођаче са актуелним подстицајима Секретаријата за пољопривреду и свим напорима које чинимо како би пољопривредници имали што боље услове за рад и пословање. Ове године је за подстицаје у пољопривреди у Граду Београду издвојено 240 милиона динара, а до сада је око 650 пољопривредних произвођача добило средства Града Београда. Уз субвенције, Секретаријат за пољопривреду организује и разне едукације са Пољопривредним факултетом, али и бесплатне обуке за воћаре, пчеларе и за органску производњу, која је сада у повоју и све више бива заступљена на нашем тржишту – рекао је Саво Павичић.

Земља партнер овогодишње манифестације је Мађарска, а отварању сајма присуствовао је и премијер Мађарске Виктор Орбан, који је том приликом поздравио присутне.

Новосадски сајам трајаће до 27. маја. На манифестацији учествује 1.100 излагача, а компаније долазе из 21 земље.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

У недељу измене у саобраћају и на трасама јавног градског превоза због снимања филма „Свједок”

Следећа вест

Радови на водоводној мрежи у понедељак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *