Радојичић: Београд учи од Париза како смањити загађеност ваздуха

Нема коментара Share:

22.05.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић се састао са градоначелницом Париза Ан Идалго на пријему организованом у оквиру самита „ChangeNOW 2022” за мањи број званица.

– Сусрет и разговор с градоначелницом Париза Ан Идалго су на мене оставили заиста снажан утисак. Теме самита, који нас је окупио у Паризу, су еколошке и климатске промене, али поред ових, градоначелница и ја смо се дотакли још неких конкретнијих тема. Примера ради, од ње сам сазнао детаље како ће Париз предузети кораке у циљу смањења загађења ваздуха, и то тако што више неће бити дозвољена вожња свим аутомобилима у најужем градском језгру, а приоритет ће имати еколошки прихватљиви аутомобили. Овакви добри примери из области унапређења квалитета ваздуха и урбане мобилности свакако су нешто у чему Београд може да се угледа на Париз – рекао је градоначелник Београда.

Напоменуо је да је Ан Идалго градоначелница Париза од 2014. године, што довољно говори о њеном огромном искуству у вођењу француске престонице која има око 11 милиона становника и која је, додатно, најпосећенија светска туристичка дестинација.

– Госпођа Идалго је говорила о туристичким достигнућима Париза, која би свакако могла наћи своју примену и у Београду. Као град који на изванредан начин користи своје туристичке потенцијале, Париз нам може бити узор у много чему, па смо разговарали и о тој веома важној теми. Наравно, Београд од Париза може много тога да научи и свакако ћемо настојати да добра искуства и праксе, с којима смо се овде упознали, пренесемо и у наш град – закључио је градоначелник Радојичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Реализацијом нових пројеката унапређујемо живот становника Барајева

Следећа вест

Градоначелник Радојичић: Одличан разговор с амбасадорком Марић у Паризу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *