Свечани концерт „Свесрпски дечји сабор 2022”

Нема коментара Share:

25.05.2022.
Фестивал деце и младих из региона, дијаспоре и Србије „Свесрпски дечји сабор” одржаће се од 26. до 29. маја у Београду, саопштено је из Дечјег културног центра Београд.

„Свесрпски дечји сабор” је традиционална манифестација коју већ четврти пут организује Градска управа Града Београда – Дечји културни центар Београд, уз подршку Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије, а под покровитељством председника Србије Александра Вучића. Том приликом у Србију долазе деца и млади из расејања желећи да упознају своју земљу порекла и њене културне тековине. Боравећи у домовима својих вршњака из Београда, деца и млади упознају Србију, српску историју и културу кроз богат културно-уметнички програм, који је осмислио Дечји културни центар Београд.

Са жељом да се негује осећање припадности земљи порекла, национални идентитет и српски језик, сабор ће и ове године окупити децу у расејању и повезати их са њиховим вршњацима из Београда, у чијим ће породицама боравити.

Домаћини Сабора биће ученици ОШ „Старина Новак”.

На манифестацији ће учествовати деца из четири земље региона и дијаспоре: чланови Немачко-српског друштва из Франкфурта на Мајни (Немачка), ученици Теоретске гимназије „Доситеј Обрадовић” из Темишвара (Румунија), чланови Вуковарског певачког друштва „Јаворчићи” (Хрватска) и АКУД „Коло” – Ћириландија из Копра (Словенија). Учесници манифестације наступаће на свечаном концерту у Дечјем културном центру Београд 27. маја, од 12 часова. Концерт ће отворити в. д. директора Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Арно Гујон.

Деца из дијаспоре имаће прилику да упознају Београд и посете Палату Србија на пријему код проф. др Дарије Кисић, министарке за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, потом Народну скупштину Републике Србије, Храм Светог Саве и Музеј Николе Тесле. Подршку манифестацији дала је и Туристичка организација Београда, која је припремила пригодне поклоне за децу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић обишао штанд Града Београда на Новосадском сајму

Следећа вест

Радови „Зеленила” у Земун пољу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *