Градоначелник Радојичић на свечаности поводом јубилеја Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић”

Нема коментара Share:

27.05.2022.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић присуствовао је данас свечаности поводом јубилеја који је обележио Дом ученика средњих школа „Милутин Миланковић”. Радојичић је овом приликом исказао задовољство што присуствује овој свечаности и честитао дому 61. годину постојања.

– Неколико пута сам имао част да током мог мандата будем са вама и сваки пут ми је било задовољство. Овај дом шаље јасну поруку, а то је да смо посвећени томе да свако дете у Србији и Београду има могућност да оно што воли и учи. Важно је да им у различитим делатностима то и омогућимо – рекао је Радојичић.

Он је захвалио свима који посвећено раде у овом дому.

– У претходном периоду смо имали неколико састанака, а на једном од тих сам био са доктором Коном. Када је епидемија вируса корона била на врхунцу, на тој трибини смо разговарали са децом о њиховом размишљању о вакцини и вирусу корона. Том приликом сам био задивљен колико су деца на један рационалан и практичан начин дискутовали заједно са нама. Та трибина је имала одјека у јавности јер је показала да наши млади људи желе активно да учествују у решавању проблема – рекао је Радојичић.

Он је подсетио да је у претходних пет година Град Београд уложио преко пет милијарди динара у реконструкцију школа и вртића.

– Имамо и низ значајних пројеката, а један од њих је реконструкција Земунске гимназије. Са нама је данас и Марко Благојевић који је директно учествовао у реализацији многих од тих пројеката и хвала му на томе. Град Београд је за обнову десет школа определио 180 милиона. У претходном периоду је 770 милиона уложено у различиту опрему која ће допринети извођењу наставе. Град Београд ће наставити да води одговорну политику у сфери образовања. Хвала председнику Александру Вучићу који нас је од почетка усмеравао у том правцу и стално наглашавао да морамо да водимо рачуна о бољим условима за рад наше деце. У свим школама које смо обнављали, порука је била јасна, а то је да претходних 50 до 60 година нико није урадио нешто толико значајно за њих – објаснио је Радојичић.

Директор Дома ученика средњих школа „Милутин Миланковић” Ненад Миленовић прецизирао да је да је ова установа основана пре 61 годину, те да је прошле године обележен велики јубилеј и да је и тада гост био градоначелник Београда. Предлог Влади Србије да овај дом понесе име нашег научника Милутина Миланковића поднет је 2019. године и тај назив уклапа се у позитиван систем вредности које ова установа жели и труди се да негује, навео је директор Миленовић. 

Он је појаснио да је овај дом савремена установа ученичког стандарда у којој се, поред образовних и васпитних активности и садржаја, обезбеђује и смештај, исхрана, услови за учење, забаван и спортски живот за младе. Неодвојиви део визије и стратешког опредељења јесте и посвећеност изградњи позитивног система вредности код генерација ученика и стварање успешних, креативних, хуманих, друштвено одговорних и социјално ангажованих особа. 

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Маријана Дукић Мијатовић нагласила је важност заједничког, тимског рада, захваљујући чему је ова образовна установа и успешна. Она је прецизирала да је кроз дом до сада прошло око десет хиљада ученика, те да је на младим људима будућност и вођење земље напред. 

На манифестацији су уручене награде ученицима за изузетан допринос у раду у разним областима, а проглашена је и ученица генерације. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Контроле рада превозника Јавног линијског превоза путника са посебним акцентом на исправност клима уређаја у возилима

Следећа вест

Београд доделио субвенције за 643 пољопривредна газдинства

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *