Библиотека Филолошке гимназије засијала новим сјајем

Нема коментара Share:

01.06.2022.
Инвестицијом вредном око четири милиона динара, које је определио Секретаријат за образовање и дечју заштиту, спречено је пропадање фонда школске библиотеке Филолошке гимназије, а ђаци и наставници су добили простор за читање и учење и нове могућности за рад, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

– Фонд библиотеке је био угрожен због неадекватног простора за чување књига. Око три милиона динара уложено је у санацију дотрајалог простора библиотеке, замену кородираног излога и оштећеног намештаја, а преосталих милион динара за опрему. Обезбеђени су нови рачунари, као и платно за пројекције филмова и пројектор – рекао је Гак и додао да је ово сада простор какав заслужују ученици Филолошке гимназије.

Директорка Филолошке гимназије Драгана Ћећез Иљукић објаснила је да је направљен простор за кретање и рад унутар читаонице.

– Сада постоји радни део за ученике где могу да седе и користе лаптоп и претражују оно што их занима, као и део читаонице где могу да раде и уче – рекла је Драгана Ћећез Иљукић.

Како је истакла, школска библиотека има око 25.000 књига.

Филолошка гимназија има 645 ученика, у редовној настави се изучава девет језика: енглески, немачки, француски, руски, норвешки, италијански, шпански, кинески и јапански, као и два класична – старогрчки и латински. Факултативно ученици Филолошке гимназије као трећи језик могу да уче фински, корејски, чешки и турски језик. У оквиру школе постоји одељење за ученике са посебним способностима за сценску и аудио-визуелну уметност, где поред практичних вештина ученици стичу примењива знања о занимањима у позоришту, филму, у креативној индустрији и гејмингу.

За укупно 188 слободних места у Филолошкој гимназији ове године се пријавило дупло више кандидата.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Отворена нова пословница „Паркинг сервиса” на Новом Београду

Следећа вест

Семинар „Рекреативни програми у општинама”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *