Отворена нова пословница „Паркинг сервиса” на Новом Београду

Нема коментара Share:

01.06.2022.
Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис” отворило је данас нову пословницу Корисничког сервиса на Новом Београду. Отварању су присуствовали заменик градоначелника Горан Весић и директор овог предузећа Андрија Чупковић.

У овом савремено опремљеном простору од 100 квадратних метара корисници ће моћи да регулишу све услуге и обавезе које имају према овом предузећу и да добију информације о услугама које пружа „Паркинг сервис”.

Весић је том приликом истакао да је разлог отварања ове пословнице то што на Новом Београду има 8.000 зонираних паркинг места.

– У новембру је било око 5.000 паркинг места а до сада смо зонирали нових три хиљаде паркинг места, углавном на захтев грађана у блоковима 19А, 21, 22 и 23. Наставља се зонирање на Новом Београду и имаћемо зонираних око 13.000 паркинг места. С обзиром да велики број грађана Новог Београда сада остварује своја права на коришћење услуга „Паркинг сервиса”, било је веома важно да се отвори ова пословница – рекао је Весић.

Он је нагласио да је суштина Градске управе да буде блиска грађанима, који ће на лак и брз начин завршити своје послове тамо где живе како не би губили много времена.

– „Паркинг сервис” је модерна компанија која иде у сусрет времену. Сада постоји и електронска картица захваљујући којој грађани не морају више да иду у пословнице, већ све могу да заврше „једним кликом” са рачунара. Такође, постоји апликација која води до првог слободног паркинг места омогућујући тако плаћање паркирања картицом без депозита, што је још један начин да грађани остварују своја права – прецизирао је заменик градоначелника.

Према његовим речима, ова пословница биће прилагођена особама са инвалидитетом.

– Посебно сам поносан што је ова компанија иновативна и уводи нове трендове у своје пословање, попут пројекта „Око соколово”. То је систем који ће полако преузети већина градова у Србији и који ћемо свакако настојати да унапредимо. Од данас ће овај систем радити у општини Чајетина, која је преузела овај систем, а од првог јула „Око соколово” ће радити и у Нишу. Тако ће овај систем улазити полако и у друге градове и сигуран сам да ће помоћи да се успостави комунални ред. Оно што је за нас важно јесте то да је „Око соколово” домаћи систем и софтер који продаје наш град и за који су заинтересовани и други градови, не само у Србији. То показује да можемо да будемо бољи и иновативнији од других – закључио је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Весић и патријарх Порфирије угостили децу са Косова и Метохије и из Црне ГореХвала Београде

Следећа вест

Библиотека Филолошке гимназије засијала новим сјајем

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *