Весић захвалио Немачкој на подршци eвропским интеграцијама и инвестицијама

Нема коментара Share:

06.06.2022.
Заменик градоначелника Горан Весић састао се данас у Старом двору са посланицима немачког Бундестага, Тилманом Кубаном и Максимилијаном Мезенбургом, са којима је разговарао о пројектима који су од великог значаја како за Град тако и за државу. Састанку је присуствовала заменица председника Скупштине Града Београда Андреа Радуловић.

Весић је том приликом истакао да му је велика част што је примио посланике Бундестага, испред немачке партије, Хришћанско-демократске уније (ЦДУ) јер је Немачка најзначајнији спољнотрговински партнер Србије, а такође пружа и највећу подршку Србији у процесу европских интеграција.

– Данас смо разговарали о сарадњи између Савезне Републике Немачке и Србије, а первасходно о сарадњи Београда и немачких градова. Разменили смо искуства о томе каква ће бити позиција наше земље  у светлу најновијих догађаја у Европи у условима рата у Украјини – поручио је Весић.

Он је захвалио на подршци коју Немачка пружа Београду и инвестицијама које Немачке компаније улажу у Београд.

– У Београду ради више десетина хиљада људи у компанијама из Немачке. Изразио сам задовољство што немачке компаније настављају да улажу у Србију. Такође, Србија нема искренијег пријатеља у Европској унији од Немачке и то се показало последњих година када је Немачка имала више разумевања за Србију од других земаља и знала је да нас у потпуности подржи у нашим настојањима да постанемо чланица Европске уније – рекао је заменик градоначелника.

Према његовим речима он је у разговору нагласио да је основно опредељење Србије чланство у Европској унији. 

– Ми се надамо да ће се ти процеси убрзати и да Србија заједно са другим земљама Западног Балкана постане чланица ЕУ јер ЕУ не може да буде потпуна без овог региона, а то је добро за српско друштво и верујем да је то заиста право решење – истакао је Весић.

Тилман Кубан је захвалио заменику градоначелника на гостопримству и изразио задовољство напретком сарадње држава Западног Балкана.

– Сарадња држава овог региона напредује и то ће сигурно убрзати процес придруживања ЕУ. Немачка има добре везе са Србијом и о томе смо данас причали, а нарочито смо се осврнули на привредну сарадњу. Све фирме које су инвестирале у Србији су изузетно задовољне условима пословања, Настојаћемо да ту сарадњу проширимо  новим инвестицијама и да на тај начин допринесемо да људи овде дођу до нових радних места. Радује нас што је председник Србије Александар Вучић изјавио да Србију види као европску државу и то ће бити циљ који ћемо подржати –  рекао је Тилман Кубан.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд седми пут домаћин конференције „Србија постаје зелена”

Следећа вест

Откривена спомен-клупа Едварду Русјану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *