Трећи сајам средњих школа

Нема коментара Share:

07.06.2022.
У организацији Градске општине Земун, 6. јуна одржан је Сајам средњих школа, трећи по реду, у Канцеларији за младе, Косовска 9. На својеврсној берзи знања мали матуранти су имали прилику да се информишу шта која средња школа нуди, какви су програми, специфичности и перспективе школовања, саопштили су из ове општине.

– Ово је трећи пут како Градска општина Земун одржава сајам образовања. Имали смо мали прекид због ковида, а сада настављамо у пуном капацитету. Општина Земун је једна од ретких средина која на својој територији има седам стручних средњих школа. Ђаци у земунске школе долазе не само са територије Београда него и из Срема. У ту сврху смо организовали овај сајам да би се деца упознала са квалитетом образовања који нуде стручне школе. Такође, у континуитету се улаже у школску инфраструктуру, јер за резултате које ђаци остварују и које Општина награђује потребни су најбољи могући услови за усавршавање и развој – рекао је заменик председника градске општине Земун Жарко Дроњак, нагласивши да је сајам прилика да се будући средњошколци информишу о школама како би се лакше одлучили у ком правцу ће ићи њихова професионална каријера.

На Сајму средњих школа су учествовале Електротехничка школа „Земун”, Медицинска школа „Надежда Петровић”, Правно-биротехничка школа „Димитрије Давидовић”, Земунска гимназија и Економска школа „Нада Димић”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: На захтев грађана уређујемо међублоковску површину у Земуну

Следећа вест

Радојичић: Београд седми пут домаћин конференције „Србија постаје зелена”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *