Подељен грађевински материјал избеглицама

Нема коментара Share:

08.06.2022.
На основу уговора које су избегла лица потписала са Градском општином Земун, пакети грађевинског материјала испоручени су на кућне адресе осам породица које живе у Батајници, Земун пољу, Грмовцу и насељу Плави хоризонт, саопштено је из ове општине. 

Члан Већа Градске општи Земун и председник Савета за миграције Бошко Радовановић уверио се на терену да испорука иде по договореној динамици и рекао да ће Градска општина Земун у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције Републике Србије наставити да реализује различите пројекте подршке избеглим и интерно расељеним породицама које су свој дом нашле у Земуну. 

Укупна вредност пројекта који финансира Комесаријат за избеглице и миграције и Градска општине Земун је 4.800.000 динара, док је појединачна бесповратна помоћ у грађевинском материјалу по кориснику до 600.000 динара.

Бесповратна помоћ, која директно утиче на побољшање услова становања, помоћи ће породицама да заврше радове на спољној изолацији кућа, уграде столарију, доврше кровну конструкцију и унутрашње молерске радове. 

Градска општина Земун је кроз различите програме финансирања од 2010. године до данас обезбедила помоћ у грађевинском материјал за 227 породица избеглих и интерно расељених лица, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Појачани редови вожње на појединим линијама због Задушница

Следећа вест

Градско првенство у спорту ватрене лопте

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *