Весић: Бесплатни уџбеници у школама од 20. јуна

Нема коментара Share:

10.06.2022.
Све ђаке који ће од 1. септембра похађати први и други разред у јавним школама на територији града Београда сачекаће од 20. јуна у њиховим школама основни пакет уџбеника које је купио Град Београд – рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б. Он је рекао да је као представник Града Београда о томе данас обавестио родитеље писмом.

– Град Београд је за школску 2022/23. годину обезбедио бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда јавних основних школа на територији нашег града. Град Београд је 31. маја потписао уговор о јавној набавци за куповину основног пакета уџбеника који чине предмети: математика, српски језик/матерњи језик, свет око нас и страни језик као обавезан предмет. Одлуку о избору уџбеника донеле су школе – рекао је Весић.

Он је подсетио да у Београду први и други разред у јавним школама похађа око 34.000 деце.

Према његовим речима, Београд је на овај начин помогао 34.000 породица чија деца похађају први и други разред, јер неће морати да купују уџбенике чија је вредност око 50 евра по комплету, у зависности од издавача.

– Настављамо да улажемо у децу Београда. Прошле године купили смо 67.000 таблета, бесплатне дигиталне уџбенике и обезбедили бесплатан интернет за децу која похађају од 3. до 6. разреда основне школе. Купили смо штампане уџбенике за ученике првог и другог разреда. Никада Београд није улагао толико у образовање и срећан сам због тога – рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Метро је еколошки, развојни и саобраћајни пројекат Београда

Следећа вест

Радови на сектору 1 ауто-пута

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *