Потврђени мандати одборника Скупштине Града Београда

Нема коментара Share:

11.06.2022.
Прва конститутивна седница новог сазива Скупштине Града Београда почела је избором Верификационог одбора за потврђивање мандата и потврђивањем мандата одборника Скупштине града. Седницом председава најстарији одборник Тома Фила, уз помоћ два одборника са изборних листа које су добиле највише мандата, као и секретара Скупштине претходног сазива.

Верификациони одбор има три члана и то по једног члана са три изборне листе које су добиле највећи број одборничких мандата. Верификациони одбор чине Небојша Бакарец са изборне листе Александра Вучић -Заједно можемо све, Игор Госпавић са изборне листе Владета Јанковић Уједињени за победу Београда, Наталија Стоименовић са изборне листе Морамо за добар град –Не давимо Београд-Акција-Еколошки устанак-Ћута-Избор за нашу општину-Платформа солидарност-Форум Рома Србије-Добрица Веселиновић.

Верфикациони одбор је на основу извештаја Градске изборне комисије о спроведеним изборима и решења ГИК-а о додели одборничких мандата утврдио да су подаци из уверења о избору сваког одборника истоветни са подацима из извештаја ГИКа-а и да су уверења издата од стране надлежног органа.

Након провере, донета је Одлука о потврђивању мандата 110 одборника Скупштине Града Београда, који су изабрани на изборима одржаним 4. априла 2022. године. Одлука ће бити објављена у „Службеном листу Града Београда”.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град расписао тендер за пројектовање станова у Видовданској улици

Следећа вест

Постављени заменик председника, секретар и заменик секретара Скупштине града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *