Град расписао тендер за пројектовање станова у Видовданској улици

Нема коментара Share:

12.06.2022.
Град Београд расписао је тендер за израду техничке документације за изградњу стамбеног објекта у Видовданској улици на Врачару. Тендером је предвиђена израда идејног решења, пројекта за грађевинску дозволу и пројекта за извођење радова. Према тендерској документацији рок за израду свих пројеката је осам месеци, а заинтересовани понуђачи могу да поднесу своје пријаве до 22. јуна изјавио је Горан Весић, заменик градоначелника Београда.

–Пројектују се станови за оштећене власнике из зграде која се урушила у Видовданској улици, док ће преостале новоизграђене станове Град користити за расељавање на територији ГО Врачар, за чиме увек постоји потреба због планиране изградње инфраструктуре–рекао је Весић.

Он је додао да се објекат пројектује на две катастарске парцеле које су решењем прибављене у јавну својину решењем Града Београда путем размене непокретности са станарима урушене зграде.

–Договор је постигнут на иницијативу свих власника из оштећене зграде, као и инвеститора који су започели са ископом темељне јаме на суседној парцели, а услед чега је дошло до урушавања зграде у Видовданској бр. 2 –рекао је заменик градоначелника.

Он је истакао да пројектант има обавезу да станове у новом објекту усклади са потписаним уговорима, односно да предвиди стамбене јединице које по структури одговарају оштећеним станарима.

–Остале стамбене јединице имаће структуру према потребама Града и биће предмет разраде пројекта и договора са Дирекцијом за грађевинско земљиште и изградњу Београда. Када се зграда у Видовданској улици бр. 2а урушила, Град Београд је одмах предузео мере за пружање помоћи угроженим станарима. Обезбеђен је привремен смештај већини станара у станове намењене за расељавање чији је власник Град Београд, односно збринути су станари који нису имали други смештај. Донетим решењем заменика градоначелника омогућено је спровођење свих законских корака у циљу свеобухватног решења – изградњи стамбеног објекта од стране Града Београда у коме ће нове станове добити власници оштећених станова–рекао је Весић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Годишња изложба радионице стрипа и карикатуре и атељеа за примењену уметност

Следећа вест

Град расписао тендер за пројектовање станова у Видовданској улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *