Инспектори у контроли исправности клима-уређаја

Нема коментара Share:

14.06.2022.
Инспектори за јавни линијски превоз путника Секретаријата за инспекцијске послове континуирано контролишу исправност и функционалност клима-уређаја у возилима градског превоза.

Инспектори контролишу њихову исправност у складу са одредбама Одлуке о јавном линијском превозу путника на територији града Београда када је температура ваздуха изнад 25 степени Целзијусових, наводи се у саопштењу Секретаријата за инспекцијске послове.

За свако возило чија клима не функционише, инспектори издају прекршајни налог превознику у износу 20.000 динара, почев од 20. маја. Извршено је, како се наводи, 27 теренских контрола на терминусима и прегледано 449 возила.

Утврђено је да 40 возила (29 приватних превозника и 11 возила ГСП-a) није имало функционалне клима-уређаје, због чега је издато 40 прекршајних налога у укупном износу од 800.000 динара.

– Као и претходних година, апелујемо на превознике да редовно одржавају клима-уређаје у својим возилима, како би се ризик коришћења возила градског превоза током високих температура свео на минимум – истиче се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић: Ускоро седница на којој ће бити изабран градоначелник

Следећа вест

Бесплатне екскурзије за младеновачке основце

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *