Никодијевић: Ускоро седница на којој ће бити изабран градоначелник

Нема коментара Share:

14.06.2022.
У наредних неколико дана биће познат тачан датум одржавања седнице на чијем дневном реду ће бити избор градоначелника Београда, заменика градоначелника, као и Градског већа, изјавио је председник Скупштине Града Београда Никола Никодијевић гостујући у Београдској хроници.

– Верујем да ће Александар Шапић бити кандидат за градоначелника. Имамо довољну већину и прошле суботе конституисали смо Скупштину града, те можемо изабрати извршне органе власти. Спремни смо да саслушамо и другачија мишљења од наших и да уважимо она која буду добра. Нећемо одустати од наше политике коју смо презентовали грађанима у кампањи и за коју су нам дали поверење да наставимо да водимо Град Београд – објаснио је Никодијевић.

Он је додао да је смањен цензус са пет на три посто омогућио улазак у градски парламент и неким одборничким групама које то не би могле да учине да је цензус остао пет посто.

– Сада већи део грађана има своје представнике у градском парламенту, али у раду то неће променити много. Имамо пословник о раду кога се држимо, као и правила која смо успоставили у градском парламенту. Пре свега, морамо чувати достојанство те институције. Оно што сам рекао и одборницима када сам изабран прошле суботе јесте то да је важно међусобно уважавање, без обзира на разлике у мишљењу и што ћемо различито дискутовати и гласати. Евидентно је да између нас постоје политичке разлике као и различите визије будућности Београда и његовог даљег развоја – рекао је Никодијевић.

Никодијевић је нагласио да ће бити настављена политика убрзаног развоја и великих инфраструктурних пројеката, која је презентована грађанима у изборној кампањи.

– То је оно што је опозиција критиковала, а на шта смо ми поносни. Поносни смо на београдски метро и желимо да убрзамо његову изградњу у овом мандату. Поносни смо на прву фабрику за прераду отпадних вода у Великом селу коју ћемо градити, да не бисмо били једини град у Европи који отпадне воде да излива у Дунав. Поносни смо на Београд на води, Линијски парк, на нову инфраструктуру коју градимо, национални стадион, као и на друге велике пројекте – рекао је Никодијевић.

Говорећи о раду у градској скупштини, он је истакао да постоји специфичан метод по коме се ради, те да нема подела по страначкој припадности.

– Суштина је да радимо заједнички посао и да морамо имати резултате, али и одговорност према послу. Тако ће бити и у будућности. Имао сам сјајну сарадњу, пре свега са Синишом Малим, који је био градоначелник када сам изабран за председника Скупштине града. Он и данас много помаже Граду Београду, с обзиром на то да је велике инфраструктурне пројекте немогуће реализовати без подршке републичких органа власти. Велику помоћ и подршку имамо и од председника Александра Вучића и премијерке Ане Брнабић. Са Зораном Радојичићем и Гораном Весићем сам сарађивао одлично и имамо пријатељски однос. Александра Шапића такође познајем и имао сам прилику да добро сарађујем са њим, јер је он дугогодишњи председник општине Нови Београд и веома је упућен у проблеме функционисања Града Београда. Имамо добра искуства и настављамо у добром смеру да водимо Град Београд – закључио је Никодијевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписани уговори за унапређење туризма града Београда

Следећа вест

Инспектори у контроли исправности клима-уређаја

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *