Потписани уговори за унапређење туризма града Београда

Нема коментара Share:

14.06.2022.
Градски секретар за привреду Милинко Величковић потписао је уговоре са 21 добитником средстава за суфинансирање програма и пројеката за унапређење туризма града Београда по завршеном јавном конкурсу Секретаријата за привреду Града Београда, саопштено је из овог секретаријата.

Како се наводи, циљ овог конкурса је унапређење квалитета постојећих конгреса, манифестација, едукација у области туризма, изложби, као и унапређење програма коришћењем информационих технологија у туризму на територији града Београда у 2022. години, а који ће допринети квалитету туристичке понуде града и повећању туристичког промета.

Грaд Бeoгрaд је највећи пoслoвни, кoнгрeсни и културни цeнтaр у рeгиoну, туристичкo мeстo првe кaтeгoриje кojе из гoдинe у гoдину бeлeжи пoрaст у брojу туристa. Последњих година остварен је значајан напредак и унапређење квалитета туристичких производа, а Београд је постао атрактивна дестинација на туристичкој мапи Европе и света.

Према званичним подацима Секретаријата за управу – Сектора статистике, од почетка године, а закључно са 30. априлом 2022. године, Београд је посетило укупно 259.097 туриста (56 одсто више у односу на исти период прошле године), од тога 56.801 домаћи туриста (30 одсто више) и 202.296 иностраних туриста (63 одсто више). Остварено је 748.259 ноћења (49 одсто више у односу на исти период прошле године). Домаћи туристи су остварили 145.548 ноћења (16 одсто више), а инострани 602.711 (57 одсто више). Највише туриста је било из: Руске Федерације (22.018), Босне и Херцеговине (16.341), Хрватске (13.243), Турске (12.035) и Црне Горе (11.417).

Милинко Величковић је рекао да се подстицајним средствима Града Београда директно утиче на развој и унапређење туристичке понуде, као и на позиционирање града међу водећим туристичким центрима.

– Овим конкурсом успели смо да обухватимо различите програме и пројекте, спортске, културне, музичке, међународне скупове, као и промоцију Београда коришћењем информационих технологија у туризму. Секретаријат за привреду Града Београда већ осму годину заредом финансира програме и пројекте из области туризма, а 2015. године подржано је 12 програма и пројеката и додељено скоро пет милиона динара. У 2022. години подржали смо 21 програм и пројекат, у износу од близу 20 милиона динара, а настојаћемо да наредне године износ издвојених средстава повећамо, јер Београд то заслужује – нагласио је Величковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град обезбедио средства за реконструкцију капеле Свете Петке на Калемегдану

Следећа вест

Никодијевић: Ускоро седница на којој ће бити изабран градоначелник

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *