Наставља се акција сузбијања комараца

Нема коментара Share:

15.06.2022.
Из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” су саопштили да ће њихов Сектор екологије и унапређења животне средине током сутрашњег дана наставити са акцијама сузбијања одраслих јединки комараца на територији Београда.

У четвртак, 16. јуна, од 19.30 часова до поноћи eкипе „Чистоће” вршиће сузбијања одраслих форми комараца уређајима са земље на следећим локалитетима: Ада Циганлија, Макиш, насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Ада Међица, Барајево Шиљаковац, Раља, Трешња, Шупља стена, Земун – Доњи град, Земун – Горњи град, Калварија, Сава Ковачевић, Бачки Иловик, Нови Град, Нова Галеника, 13. мај, Ретензија, Павиљони, Старо сајмиште, парк Ушће и Парк пријатељства, Дорћол, Калемегдан – Доњи и Горњи град, Стара Карабурма, Вишњица и Вишњичка бања.

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Апелују из овог предузећа на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одржана обука о унапређењу органске производње у Београду

Следећа вест

ИзменеИзмене у режиму рада трамвајских линија због радова на трамвајским шинама на линијама јавног превоза током радова у Угриновачкој улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *