Весић: Почиње испорука бесплатних уџбеника, Град обезбедио око два милиона евра

Нема коментара Share:

16.06.2022.
Град је данас започео дистрибуцију бесплатних уџбеника за све ученике првог и другог разреда основних школа на територији града, изјавио је заменик градоначелника Горан Весић приликом поделе уџбеника ученицима Основне школе „Милена Павловић Барили” у насељу Вишњичка бања.

Он је подсетио да је Град Београд прошле године субвенционисао набавку четири основна пакета уџбеника (српски језик, математика, свет око нас и изабрани страни језик, као и радне свеске) за све ученике првих и других разреда.

– Прошле године смо уплатили новац за пакет од четири основна пакета уџбеника на рачуне 24.571 родитеља. Ове године смо то организовали другачије и у сарадњи са Министарством просвете унапред уплатили новац издавачима за исти пакет уџбеника, које су претходно школе изабрале и за које је Град определио око два милиона евра – истакао је Весић.

Он је прецизирао да ће испорука бесплатних уџбеника бити готова до понедељка те да је Београд купио 34.000 комплета.

– Цена тог пакета је око 60 евра, у зависности од издавача, али у сваком случају сматрам да је то велика помоћ Града родитељима који приликом поласка деце у школу у септембру имају веће трошкове – рекао је заменик градоначелника.

Весић је рекао да Град наставља куповину таблета и нагласио да је упућен захтев „Телекому” за куповину ових уређаја за децу која полазе у трећи разред.

– Надам се да ће то бити завршено на време и да ће деца већ у септембру добити таблете. Прошле године смо обезбедили 67.000 таблета за децу која су похађала трећи, четврти, пети и шести разред, те око 8.000 лаптопова за наставнике. Од следеће године на исти начин биће покривена целокупна осмогодишња школа. То је велика победа за Београд, јер ово што Град ради немају много богатији градови од нашег, а то је доказ да водимо рачуна и улажемо у образовање. Срећан сам што смо свој деци обезбедили уџбенике. Деца треба да се осећају равноправно и да знају да држава стоји иза њих јер они су наше благо и сваки динар уложен у њих ће се овој држави сигурно вратити вишеструко – поручио је Весић.

Директорка Основне школе „Милена Павловић Барили” Оливера Корошец је истакла да је бесплатне уџбенике у овој школи добило 165 ученика првог и 166 ученика другог разреда.

– Јако је важно што су уџбеници бесплатни и што су стигли на време. У школу су допремљени уџбеници свих издавача и наредних дана биће дистрибуирани ученицима и родитељима. Родитељима ће остати да купе ликовно, музичко и дигитални свет, што је свакако мањи трошак – рекла је директорка Корошец.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” у петак и суботу на пијаци „Видиковац”

Следећа вест

Весић: Много доброг урађено у Београду, у поређењу са 2013. годином то није исти град

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *