Изградња водовода у насељу Трешња пре планираног рока

Нема коментара Share:

18.06.2022.
Радови на изградњи водовода у насељу Трешња, чија је вредност преко 140 милиона динара, одвијају се свакодневно и биће завершени пре планираног рока, саопштили су данас из ЈКП „Београдски водовод и канализација”.

–Објаве поједних медија да се радови на изградњи новог водовода на Трешњи нису померили, потпуно су неистинте и злонамерне. Планирани радови, чија је вредност преко 140 милиона динара, успешно се одвијају и биће завершени пре планираног рока – наводи се у саопштењу.

Истина је, како се истиче, да је од предвиђених 16 километара нове мреже, већ направљено скоро пет, а да ће радови бити завршени до септембра ове године.

–Напомињемо да овим радовима није предвиђена изградња водоводне мреже до насеља Ковиона, што је становницима овог места било објашњено више пута на терену и пре почетка ових радова. Дирекција за грађевинско замљиште и изградњу града Београда израдила је пројекат за систем водоснабдевања насеља Ковиона, Парцане и Раља, који је прошао стручну ревизију Београдског водовода, а по коме ће се ово насеље санбдевати водом делом преко постојаћег правца водоснабдевања из Рипња, а делом из будућег система правца магистралног цевовода Макиш – Младеновац, из подсистема Мала Иванча – наводи се у саопштењу и подсећа да ће насеље Трешња воду добити након 30 година чекања. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Град Београд враћа своје културно благо

Следећа вест

Весић: У Београду много урађено, смањена задуженост, без динара дуга за социјалу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *