Шапић представио сараднике који ће му помагати у вођењу града

Нема коментара Share:

01.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић представио је данас у Старом двору свој тим, као и области којима ће се свако од њих бавити.

– Заменица градоначелника је Весна Видовић, као што знате, и она ће бити задужена за област социјалне и дечје заштите, као и за школско и предшколско образовање. Нови градски менаџер је Мирослав Чучковић, актуелни председник градске општине Обреновац, а његова специјалност биће равномеран развој града – рекао је градоначелник Шапић на представљању својих сарадника.

Функције помоћника градоначелника обављаће Александар Савић, Предраг Лукић и Цвијо Бабић.

– Александар Савић биће задужен за комуникацију са градским општинама и јавним предузећима. Предраг Лукић бринуће о јавном превозу у Београду, док ће се Цвијо Бабић бавити комуналном делатношћу и комуналним предузећима, које су кључне за функционисање града. Захваљујући завидном искуству мојих сарадника, заједничким снагама покушаћемо да превазиђемо тежак и неизвестан период, како би Београђани што мање осетили тешку ситуацију у којој се налази читав свет, а онда, логично, и наша земља – истакао је том приликом градоначелник Шапић.

Градоначелник Београда осврнуо се и на то да је комуникација са градским општинама и јавним предузећима један од најважнијих канала комуникације који су у претходном периоду представљали проблем.

– Због недостатка комуникације унутар система, не смемо дозволити да грађани трпе и зато се на томе мора радити. Само као пример, један од највећих проблема свих протеклих  управа Града је и Градско саобраћајно предузеће „Београд” и до сада нико ни приближно није успео да реши проблем наплате карата, док се оно од Града Београда субвенционише са 110 милиона евра. Док не добијемо метро и алтернативне врсте превоза, тешко можемо да решимо саобраћајне гужве – истакао је градоначелник.

Градоначелник је најавио и то да ће чланови Градског већа бити задужени за одређене области, те да ће заједно с њим, како је навео, „првим међу једнакима”, његовим тимом, те секретарима у Градској управи и директорима јавних предузећа покушати да поставе „здрав и нормалан систем”.

– Биће то систем командне одговорности, који једини може да буде ефикасан јер омогућава да знате ко је за шта заслужан или крив, али не са циљем да откривате кривце, већ да бисте могли да предупредите непланиране ситуације. Тежимо да успоставимо квалитетан систем и на тај начин, надам се, оправдамо поверење свих грађана Београда – закључио је први човек престонице.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Током викенда бесплатно одношење кабастог и електронског отпада

Следећа вест

Потрошачи у Грочанској у понедељак без воде до 16 часова

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *