Градоначелник Шапић обишао реновирани базен у Младеновцу

Нема коментара Share:

04.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић обишао је данас у Младеновцу реновирани базен Спортског центра „Љубомир Ивановић Геџа”, чиме је у овој београдској општини званично почела купалишна сезона. Догађају су присуствовали градски менаџер Мирослав Чучковић, члан Градског већа Горан Спасојевић, као и председник општине Младеновац Владан Глишић.

Градоначелник је том приликом истакао да је срећан што је овај базен, који није радио пар година, сада поново отворен, где деца могу да се купају и користе бесплатне школе пливања, на које је сада пријављено дупло више деце него што је то било раније.

– Базен је сада сређен, али има ту још много ствари које би могле да се ураде, не само базен већ читав Спортски центар „Љубомир Ивановић Геџа”. Важно је да направимо пројекат јер Младеновац заслужује да има озбиљан спортски центар – истакао је Шапић.

Он је додао да је било разговора и о проширивању парцеле, али и неком отвореном базену у будућности.

– Моја обавеза је да, као градоначелник Београда и као неко ко се дуго бавио спортом, ову област оставим у много бољем стању него што сам затекао. Желим да за пар година Београд буде далеко опремљенији када су у питању базени, спортски центри, игралишта, као и да понуда спортских дешавања буде већа – рекао је градоначелник.

Спортским објектима неопходне су субвенције локалних самоуправа јер тешко да могу сами да праве профит, додао је Шапић.

– Спорт и култура не могу да буду профитабилни. Ако хоћемо да водимо рачуна о свом народу и покољењима, не може све да буде тржишно, а управо спорт и култура не могу да буду део тржишне економије. Улагаћемо у те области, али нећемо очекивати да се сваки динар врати. Тачније, он се враћа кроз квалитетно одрастање и здравију децу и представља улагање у будућност – рекао је Шапић.

Председник општине Младеновац Владан Глишић захвалио је градоначелнику на посети, а нарочито на подршци за реконструкцију ове за њих најважније спортске установе и за реализацију већ договорених пројеката између Града Београда и Општине Младеновац.

– Уверен сам да ћемо имати још бољу и квалитетнију сарадњу са Градском управом – навео је Глишић.

Он је на крају позвао све Младеновчане да дођу на базен спортско-рекреативног центра и да уживају уз пристојне цене и добру услугу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Све спремно за децу у вртићу у Новоградској улици

Следећа вест

Делови Палилуле у среду без воде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *