Градоначелник Шапић наложио низ превентивних мера због најављених временских непогода

Нема коментара Share:

07.07.2022.
Градоначелник Београда и командант Градског штаба за ванредне ситуације Александар Шапић наложио је Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима да комунални систем Града Београда спроведе низ превентивних мера због најава могућих нових обилних падавина.

– Прва мера је да се све критичне тачке машински и ручно добро очисте. Ту, пре свега, акценат треба да се стави на тачке последњег потопа и локације у Земуну, на Чукарици, у Новом Београду, на левој обали Дунава и Вождовцу. Чишћење да се односи на гајгере, риголе и на велике шахте. Затим, да се добро провере све црпне станице и да се отклоне евентуални недостаци, а да се посебно обратити пажња на оне највеће. Истовремено да се обезбеде агрегати за алтернативно напајање црпних станица уколико дође до нестанка струје, те да „Електродистрибуција Београд” уведе стална дежурства и да се обезбеди паралелно напајање струјом свих црпних станица у случају потопа. Следећа мера подразумева да се уведе стално дежурство општинских штабова у наредна 72 сата. Центар за социјални рад треба да обезбеди списак људи са инвалидитетом који живе у сутерену или у приземљу, „Паркинг сервис” да онемогући издавање паркинг-места испод нивоа земље и, уколико процене да је потребно, евакуишу постојећа возила са свих нижих нивоа. Наложио сам и да „Јавно осветљење” има стална дежурства у наредна 72 сата и да реагују у складу са ситуацијом, те да ГСП „Београд” уведе дежурства и направи план, ако буде потребно, обуставе линија јавног превоза на критичним деоницама. Ту пре свега мислим на трамваје и на тролејбусе. „Ветерина Београд” посебно треба да обрати пажњу на све локације које се процене ризичним, те да поведе рачуна о напуштеним и уплашеним животињама – истакао је градоначелник Београда.

Градоначелник Шапић је навео још једну препоруку која се односи на стално дежурство управника зграда уз обавезно приступање чишћењу околине зграда, сливника, решетки, олука и слично.

– Надам се да у следећа 72 сата нећемо доживети невреме које нас је задесило пре два дана, али сам исто тако сигуран да ћемо га далеко спремније и боље дочекати – рекао је Александар Шапић у изјави за Беоинфо.

Напомена: Изјаву градоначелника Александра Шапића о најављеним непогодама можете преузети на следећем линку: https://wetransfer.com/downloads/803adc5d4b1bef6039c259ad2cb61feb20220707130516/9f306a8e3e131fc56717ce3fc2aa1ceb20220707130516/961fd7

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Визија је основ свега, али без великог рада остаје само на папиру

Следећа вест

Нови контејнери на територији општине Савски венац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *