Нови контејнери на територији општине Савски венац

Нема коментара Share:

07.07.2022.
ЈКП „Градска чистоћа” наставља акцију замене старих и дотрајалих контејнера потпуно новим на територији београдских општина, саопштено је из овог предузећа.

Данас су замењена 34 дотрајала контејнера у општини Савски венац, и то у улицама Сање Живановић, Брзаковој, Владете Ковачевића и Кабларској. Ови контејнери су замењени потпуно новим и функционалним контејнерима, запремине 1,1 кубика, који ће допринети побољшању комуналне услуге одлагања отпада и позитивно утицати на изглед престоничких улица.

Сви нови контејнери се отварају помоћу ножне папучице, чиме се избегава контакт са поклопцем контејнера, а након употребе остају затворени.

У главном граду има нешто више од 30 хиљада судова за одлагање комуналног отпада, у десет градских општина, које су у надлежности ЈКП „Градска чистоћа”. 

Замена старих, дотрајалих и оштећених судова за одлагање комуналног отпада новим обавља се редовно. 

Из овог предузећа апелују на грађане да уложе додатни труд како би контејнери остали очувани и у функцији. То значи да у ове контејнере не одлажу шут и други грађевински отпад, кабасти отпад, недовољно угашени пепео и жар, што су најчешћи узроци оштећења и изазивања ватре која доводи до њиховог трајног уништења.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић наложио низ превентивних мера због најављених временских непогода

Следећа вест

Награђени најбољи младеновачки ученици

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.