Измена рада линија јавног превоза због радова у Улици кружни пут вождовачки

Нема коментара Share:

11.07.2022.
Током извођења радова на изградњи дистрибутивне топловодне мреже у Улици кружни пут вождовачки у Београду (Вождовац), од 12. јула, од 9 часова до 27. августа доћи ће до промена у раду линија јавног превоза, саопштавају из Секретаријата за јавни превоз.

Радови у фази 1 подразумевају затварање десне коловозне траке Булевара Пека Дапчевића у висини зоне раскрснице са Улицом кружни пут вождовачки (гледано у смеру ка Аутокоманди), као и потпуно затварање Улице кружни пут вождовачки у висини раскрснице са Булеваром Пека Дапчевића, на делу од зоне раскрснице према Улици браће Јерковић. Радови ће се изводити од 9. до 20. јула. Током извођења радова у овој фази важиће следећи режим рада линија јавног превоза:

– возила са линија 25 и 25П, као и линије 39 ће у оба смера саобраћати улицама: Кумодрашком, Дарвиновом, Булеваром Пека Дапчевића и даље редовно, двосмерно коловозном траком која се у редовном режиму користи за смер према Кумодражу, на делу од колског улаза у објекат „Београдмонтажа” до зоне раскрснице Булевара Пека Дапчевића и Улице кружни пут вождовачки;

– возила са линије 50 ће у оба смера саобраћати следећим улицама: Браће Јерковић, Дарвиновом, Булеваром Пека Дапчевића, Кружни пут вождовачки и даље редовно.

Током извођења радова у овој фази стајалиште „Вождовачки кружни пут” (смер према Аутокоманди) се привремено измешта на острво у висини постојеће позиције стајалишта за линије 25, 25П и 39, док се за линију 50 успоставља привремено стајалиште у Булевару Пека Дапчевића, око 50 метара после пешачког прелаза гледано у смеру ка Аутокоманди.

У фази 2 радови ће се изводити на коловозу Улице кружни пут вождовачки, на делу од зоне раскрснице са Булеваром Пека Дапчевића до зоне раскрснице са Улицом браће Јерковић. Радови ће се изводити од 21. јула до 17. августа. Током извођења радова доћи ће до потпуног затварања предметне деонице за саобраћај, због чега ће доћи до промена у раду линија јавног превоза 25, 25П и 50 и то:

– возила са линија 25 и 25П ће саобраћати у оба смера улицама Кумодрашком, Дарвиновом, Булеваром Пека Дапчевића и даље редовном трасом;

– возила са линије 50 ће саобраћати у оба смера улицама Браће Јерковић, Дарвиновом, Булеваром Пека Дапчевића, Кружни пут вождовачки и даље редовном трасом.

Фаза 3 обухватиће радове на уливно/изливној рампи (коловоз) из Улице кружни пут вождовачки у Улицу браће Јерковић, у висини разделног острва, због чега ће бити онемогућен саобраћај из Улице кружни пут вождовачки у Улицу браће Јерковић у смеру ка насељу Медаковић 3, као и из Улице браће Јерковић у Улицу кружни пут вождовачки у смеру ка Трошарини, а и из Улице браће Јерковић према насељу Медаковић 3, пошто ће oна у зони раскрснице са Улицом кружни пут вождовачки постати једносмерна у смеру ка Аутокоманди. Радови ће се изводити од 18. до 20. августа. Током извођења радова доћи ће до промена у раду линија јавног превоза бр. 18, 50 и АДА 3 и то:

возила са линије 50 ће саобраћати следећим улицама:

– у смеру ка Бановом брду – Браће Јерковић, Дарвиновом, Булеваром Пека Дапчевића, Кружним путем вождовачким и даље редовном трасом,

– у смеру ка Устаничкој – Кружним путем вождовачким, Браће Јерковић, Дарвиновом, Заплањском, Драгице Кончар, Светозара Радојчића и даље редовном трасом;

возила са линија 18 и АДА 3 ће саобраћати следећим улицама:

– у смеру ка насељу Медаковић 3 – Кумодрашком, Дарвиновом, Заплањском, Драгице Кончар, Светозара Радојчића и даље редовном трасом;

– у смеру ка Земуну – редовном трасом.

У четвртој фази радови ће се изводити на коловозу (десна саобраћајна трака) у Улици браће Јерковић, на делу од зоне пешачког прелаза који се налази испред зоне раскрснице са Улицом кружни пут вождовачки, следећих 47,7 метара гледано у смеру ка Аутокоманди. Радови ће се изводити од 21. до 27. августа. Током извођења радова доћи ће до потпуног затварања саобраћајне траке на овом делу у смеру ка Аутокоманди, због чега ће доћи до промена у раду линија јавног превоза 18 и АДА 3 и то:

возила са линија број 18 и АДА 3 ће саобраћати следећим улицама:

– у смеру ка Земуну – Светозара Радојчића, Драгице Кончар, Заплањском, Дарвиновом, Кумодрашком и даље редовном трасом;

– у смеру ка насељу Медаковић 3 – редовном трасом.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић позвао Београђане на дочек Новака Ђоковића

Следећа вест

Градоначелник Александар Шапић честитао Новаку Ђоковићу освајање титуле на Вимблдону

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *