„Чистоћа” наставља акцију сузбијања одраслих форми комараца

Нема коментара Share:

12.07.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа” и сутра настављa акцију сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из овог предузећа.

Сутра од 19 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на локацијама: насип Прогар, Тарзан плажа, Бојчинска шума, насип Прогар–Бољевци–Јаково, Ново Бежанијско гробље, СЦ „Сурчин”, 13. мај, САЈ, Руцка, Сремачка шума, Орловача, Ресник, Кијево, Миљаковац, Канарево брдо, Сењак, Прокоп, Топчидерско брдо, Дипломатска колонија, Дедиње, Лисичији поток, Петлово брдо, Видиковац, Умка и Остружница.

Препарат који екипе ЈКП „Градска чистоћа”користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу: ekologija@gradskacistoca.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Делови Гроцке у четвртак без воде

Следећа вест

Промена рада линија током извођења радова у Улици кружни пут Раковица у Реснику

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.