„Чистоћа” наставља третмане сузбијања одраслих форми комараца

Нема коментара Share:

13.07.2022.
Сектор екологије и унапређења животне средине и сутра настављa акцију сузбијања одраслих форми комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштили су из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”.

У четвртак, 14. јула, од 19 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на локацијама: Ада Циганлија, Макиш, Трешња, Раља, насип од Блока 45 ка Остружничком мосту, Сурчинско поље, Кошутњак, Топчидер, Ада Међица, Прегревица, Калемегдан – Доњи и Горњи град, Професорска колонија, Стара Карабурма, Карабурма Ћалије, од Новог гробља до Звездарске шуме, Вуков споменик, Лион, Миријево, Мали Лесковац, Орловско насеље, Зелено брдо, Мали Мокри Луг и Коњарник.

Препарат који екипе „Градске чистоће” користе за третман термалног замагљивања одраслих форми комараца са земље регистрован је од Министарства за заштиту животне средине и уписан у Привремену листу биоцидних производа, што значи да грађани нису у опасности због употребе препарата, те да нема разлога за страх.

Из овог предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Суграђани сваког радног дана од 7 до 15 часова могу да пријаве локације на којима примете повећано присуство комараца позивом на бесплатни број телефона 0800-000-807 или путем електронске поште на имејл-адресу: ekologija@gradskacistoca.rs, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Трофеј Београда” у џет-скију

Следећа вест

Промењен режим рада линија јавног превоза у Вукасовићевој улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *